22 Eylül 2012

29 dikkat dikkat ! dikiş makinası için tavsiyelerinize ihtiyacım var !!!!

selamunaleykum
bayanlar rahmetli olan dikiş makinamın arkasından hemen  yenisini almak için araştırmalara girmiş bulunmaktayım ama ne demişler bin bilsen bir bilene soor ☺
 hemen bi size de soreem dedim 
kullandığınız , duyduğuuz , gördüğünüz aha bu böyle böleymiş ben bunu denedim rahat kullanıyorum diyerek tavsiye
ettiğiniz önerebileceğiniz MARKA ve model hangisidir acaba ?

sizin tecrübelerinize caaaanı gönülden güveniyorum sevgili arkadaşlarım ablalarım  şimdiden teşekkür ederim ♥♥♥

29 yorum:

  1. Janome marka bir dikiş makinam var JR1012. Çok basit bir model ama bana yetiyor fiyatı da gayet uygundu aldığımda. 4 kat kotu kot iğnesiyle rahatlıkla dikiyorum ben. Singerler çok arıza çıkarıyor diye biliyorum. Ben makinamdan çok memnunum 2,5 yıldır kahrımı çekiyor, oldukça acemiyim de :) çift iğneye de uygun Janomeler. Tamircim de yeni modellerini gördüm harikalar :)

    YanıtlaSil
  2. benim fikrim pfaff ...

    1132 hariç hangi modelini alabiliyorsan en iyisi bu marka ...Allah sorunsus makine almanı nasip etsin ...

    YanıtlaSil
  3. Ben de araştırmaya giriştim son aylarda, evde mini makinam var, ama yetmiyor artık. İş yerime makinalar için gelen teknik servise fikir sorunca, pfaff ya da bernina marka önerdi. En az sorunsuz kullanılabilecek makinalar bu iki markaymış. Singer, brother gibi piyasada en çok bulunan markalardansa bunları öneriyor. (kendisi o markalara servis yapıyor, çok mu arıza gördü bilmem :)) )

    YanıtlaSil
  4. ben hocama sormuştum paff dedi bende makinemle çok sorun yaşıyorum 2 sene olmadı bile alalı markası bernette burdan söyliyim sakın almayın benim gibi paranız çöpe gider

    YanıtlaSil
  5. Selam ile Seda..
    Bu dikiş makinesi mevzuunda herhangi bir tavsiyem olmayacaksa da blogunu ve emeğini beğendiğimi söyleyebilirim.Ellerine sağlık.Yakın zamanda bu dikiş olayına girmeyi planlıyorum.Ve dikiş bilenlerin fikirleşmelerini seviyorum.
    Daha sık görüşebilmek dileğiyle...
    Sevgiler... Büşra

    http://kimdikibudeli.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Benim makinem Singer quantum 9940 .Çok özellikli iyi bir makine.5 senedir kullanıyorum.Acemiliğime ve zaman zaman gece gündüz birseyler dikme cabalarıma karşılık hiç problem yasamadım hamdolsun.Tavsiye ederim.Annemde Bernina var o da fena değil.

    YanıtlaSil
  7. ben de janome jr1012 kullanıyorum, çok da memnunum. her tür kumaşı rahatlıkla dikebiliyor. sorunsuz çalışıyor. kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar diktikleriniz çok hoş eminim daha güzelleride gelecektir.Benim makine konusunda önerim paff olur. çünkü yaklaşık yirmi yıl alalı daha bir sorunla karşılaşmadım.Bir ara makinemi yenilemek istedim ama piyasaya yeni çıkan bazı markaların modellerinden daha ada fonksiyonel olunca kıyamadım ben ondan memnun o benden memnun devam. şimdiden makinen hayırlı olsun hemşerim...

    YanıtlaSil
  9. Ben beko kullanıyorum 17 yıldır çok memnunum(artık üretimi yok) Sıngerin eski ve yeni neredeyse bütün modellerini kullandım hatta dijitalleri hiç önermem acemiler içindir,Sıngerin hiç bir modeli beş para etmez..:)
    Paff nedense sevemedim bir türlü..
    Janome derim derim ben sana kendime alacak olsam janome alırım kesinlikle.
    Hım birde makinecilere asla sorma herkes kendi sattığı markayı övüyor yada karı vardır muhakkak.
    Birde öneri kesinlikle alttan mekikli olsun aldığın makine asla üstten mekikli alma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alttan sadece 2 çekişli olan beko modeli mi
      Piyasa da olsa da alma derim Ben bıktım En sonunda Brother hem ipliğini takan hem kesen hem iliklerini açan pedala bile gerek kalmayan modeli aldım Biraz tuzlu ama çok memnunum Yıllardır annemin syh makinası sonra beko derken kendimi bu makina ile ödüllendirdim.

      Sil
  10. Yada al bir ikinci el sanayi tipi tepe tepe kullan:)Hatta jukiler var ya baksan 40 yılı aşkındır ama bi sesi var benim dikemeyeceğim hiç bir şey yok der gibi çıkar:)

    Hımm bir kaç gündür sanayi makinelerin sesi çınlıyor kulağımda özlemişim sanırım:9

    YanıtlaSil
  11. Canım bendede Singerin promise 1409 modeli var. Ben singerin kendi sitesinden bakıp internetten almıştım. Singerin en ucuz modeli. Dikişe yeni başladığım için basit bişey işimi görür dedim. Düz diksin yeter mantığıyla aldım. 1 sene olmadı alalı şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Fazla fonksyonu yok faka benim işimi görüyor şimdilik. Fiyatıda çok uygundu 240 gibi bi fiyata almıştım. Gerçi sen profesyonelsin bu seni paklamaz ama:) bende biraz ilerleteyim değiştireceğim inşallah.
    Biran önce alda yeni kıyafetler görelim:)

    YanıtlaSil
  12. kesinlikle janome öneriyorum kullanıyorum ve cok memnunum maaşşallah :)

    YanıtlaSil
  13. ben acemi olduğum için 125tl ye bimin kampab,nyalarından homemax aldım bir çok nakış örneği var çift iğne zigzag da var.çok teferruatlı birşey isterseniz bilemem...siz ustasınız sonuçta:)

    YanıtlaSil
  14. ve aleyna aleküm selam ablam , selamini almadan gitmek olmaz
    beceremedigim tek sey dikis dolayisi ile hic bir öneride bulunamiyorum :(
    bildigim bir sey var ise sayet eli öpülesi hatunlardasin MasAllah
    en güzele emanetsin

    YanıtlaSil
  15. Benim singer makinam vardı.Düz dikiş dikiyordu ama iplik atlaması,toplaması hiç bitmezdi...Kermes zamanı arkadaşların makinalarında bir şeyler diktik, yeni model pfaff da kullandım hiç bir makinaya benzemez dikimi çok rahat...Son model singer de kullandım, at çöpe...Kermes evinde hiç kimse singerin başına oturmak istemiyordu...Şimdi ikinci el bir pfaff aldım.1960 model sanayi tipi bildiğin canavar atlama,hoplama,toplama devri kapandı çok memnunum.

    YanıtlaSil
  16. Singer moderna II kullanıyorum. Çalıştığım için sürekli makina başında değilim ara ara oturuyorum ama her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Alt ipini toplaması ya da ip koparması mutlaka oluyor ama o da ip tansiyon ayarının tam olarak yapılamamasından kaynaklı. Sadece makine ile gelen ayağı beğenmedim. Dikiş dersi bloğunda görmüştüm daha kalın olanı var ondan aldım ve gerçekten kumaşı kavraması daha güzel. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  17. Ah ben de aynı dertten müzdaribim arıyrum soyle guzel kalıtelı ve de hesaplı sen al sen de alınca bana tavsıye et şimdiden hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
  18. buradan arkadaş edinmek nasıl güzel bişey yaaa♥ çok teşekkür ederim düşünceleriniz önerileriniz fikirleriniz için inşallah tez zamanda makinama kavuşurum iyikimde varsınız heeeeeeeee :* ♥
    bide usta terzi değilim yav valla demeyin öyle ;)

    YanıtlaSil
  19. bende alcam bi dikiş makinası ama ne alırım bilmiyorum bloğunuz cok güzel banada beklerim sewvgiler

    YanıtlaSil
  20. merhaba :)
    bende singer kullanıyorum çok memnunum :) dikiş dikmeyi bu makinayla öğrendim diyebilirim çok kısa sürdü ama şimdi çok güzel işler çıkartıyor :)
    tavsiye ederim:)

    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. Dikiş kursuna yeni başladım ve orda yuki marka dikiş makinası kullanıyoruz. güzel ama tek sıkıntısı servis olayımış.Çünkü (Afyondayım)İstanbula göndermek gerekiyormuş. Öğretmeniz de JANOME markasını önerdi, modelini bilemeyeceğim ama fiyatını iyi biliyorum 1,080 tl servis konusunda da her ilde var biliyorum arkadaşımız aldı özellikleri gerçekten çoook güzel ben en çok tek adımda ilik açama ve piko desenlerini bozmadan 5 adımda genişletmesi hoşuma gitti. Çünkü dikişde bazen süsleme de çook işe yarar diye düşünüyorum. Kendi makinam Sınger 1301 yanında külüstür kaldı çalışmasından memnunum ama artık özellikleri yetmiyor. Umarım Fikir sahibi olmuşsunuzdur şimdiden hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  22. yorumları okudum bende de sizde de pfaff a kötü diyen çıkmamış sanırım kısmet ona olacak :)

    YanıtlaSil
  23. ben memnun kalacagını biliyordum :)))

    yalnızca singerin sürfile ayagını al derim .bak o zaman kim tutar seni:)

    sorunsuz kullan inşaallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ♥ ALLAH razı olsun sen tavsiye edersinde ben edinmezmiyim o ayağııııııı :)

      Sil
  24. pfaff da singer'in ve o da çin'DE üretiliyor

    YanıtlaSil
  25. Singer promise ye sufile ayagi takiliyor mu acaba

    YanıtlaSil
  26. arkadaşlar ben hem dikiş dikebilen hemde nakış yapabilen bir makine almak istiyorum ne önerrirsiniz

    YanıtlaSil

güzel bakan güzel görür güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayattan lezzet alır ;)